Image

Peab bygger åt Tornet i Stockholm

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 120 hyreslägenheter i Järfälla, Stockholm. Beställare är Tornet och kontraktssumman uppgår till 155 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Augusti 2014
Peab bygger 120 lägenheter åt Tornet i Järfälla, Stockholm. Bild: Peab
Peab bygger 120 lägenheter åt Tornet i Järfälla, Stockholm.

Uppdraget omfattar 120 hyreslägenheter fördelade på åtta stycken 5-6-våningshus som kopplas samman två och två med trapphus och hiss. Bostadshusen uppförs i ett befintligt område och bidrar till att modernisera området som består av bostäder från 50- och 60-talet.

– Vi är mycket glada att vi får möjligheten att vara med och hjälpa Tornet i utvecklingen av sitt fastighetsbestånd i Stockholm. Vi fick förtroendet att komma in i ett tidigt skede i projektet och gemensamt med Tornet skapa de bästa förutsättningarna för projektet. Nu återstår för Peab att göra verklighet av den framtagna produkten, säger Mikael Hallengren, regionchef Peab.

– Vi är mycket nöjda och glada över att få bygga hyresrätter i Järfälla. Vi har ett mycket gott samarbete med kommunen och är beredda att satsa vidare i fler projekt, säger Göran Wendel, vd för Tornet.

Inflyttning är planerad till januari-februari 2016 och augusti-september 2016.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige