Image
Liia Nõu, vd för Pandox.
Liia Nõu, vd för Pandox. Bild: Pandox

Pandox tecknar nytt hyresavtal med Citybox för hotellfastighet i centrala Bryssel

Uthyrning Pandox har tecknat ett hyresavtal med den norska operatören Citybox Hotels för nuvarande NH Brussels Louise som Pandox förvärvade tidigare under 2022. Hyresavtalet förväntas träda i kraft under det första halvåret 2024 då hotellet återöppnar efter en omfattande renovering. Hyresavtalet är omsättningsbaserat med miniminivå och löper över 25 år med option på ytterligare tio år.
Publicerad den 15 November 2022

– Det känns mycket bra att inleda samarbete med Citybox som är en expansiv och ambitiös operatör med ett tydligt och modernt koncept inom budgetsegmentet. Hotellkonceptet passar hotellfastigheten mycket bra och attraherar en annan typ av efterfrågan jämfört med våra övriga hotell i Bryssel. Hyresavtalet är attraktivt med goda miniminivåer och uthyrningen bevisar väl hur Pandox aktiva modell för värdeskapande fungerar i praktiken, säger Liia Nõu, vd för Pandox.
– För Citybox Hotels är det ett stort genombrott att få på plats ett hotell av denna storlek och läge i Bryssel. Detta har vi jobbat för i flera år. Vi är väldigt stolta över avtalet och att det sker i samarbete med en så stor och professionell aktör som Pandox. Vi är väldigt glada att ta Citybox-konceptet till ytterligare en europeisk storstad, säger Martin Smith-Sivertsen, styrelseordförande för Citybox Hotels.

Hotellet som har 246 rum kommer fram till renoveringens start i april 2023 fortsatt drivas i Operatörsverksamhet under franchise med NH Hotels som varumärke. Renoveringen omfattar hotellfastighetens alla delar, inklusive BREEAM-certifiering, och förväntas uppgå till cirka 12 MEUR med en god stabiliserad avkastning. Hotellet kommer att vara stängt under renoveringen och återöppning förväntas ske under det första halvåret 2024 med Citybox Hotels som hyresgäst.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige