Image
Liia Nõu, vd Pandox.
Liia Nõu, vd Pandox. Bild: Pandox

Pandox har slutfört avyttringen av Montreal-hotell

Ekonomi/Finansiering Försäljningen avser både hotellfastighet och hotelldrift med ett transaktionspris om cirka 80 miljoner kanadensiska dollar. Avyttringen tillkännagavs den 26 februari 2024 då avyttringen tillkännagavs.
Publicerad den 15 April 2024

– Med avyttringen av Doubletree by Hilton Montreal realiserar vi värden och frigör kapital för investeringar med högre avkastningspotential på våra hemmamarknader där vi kan bedriva en mer effektiv hotellfastighetsutveckling. Vi har ägt hotellfastigheten sedan 2008 och har i etapper, tillsammans med ett starkt team i Montreal, framgångsrikt utvecklat hotellprodukten. Vi är glada över att ha träffat avtal med en stark lokal hotellfastighetsägare som kan ta hotellfastigheten med dess utmaningar och möjligheter till nästa nivå, sa Liia Nõu, vd för Pandox, vid tidpunkten för tillkännagivandet av affären.

Transaktionen har skett via en inkråmsaffär och slutförs nu efter sedvanlig granskningsprocess, enligt kanadensisk praxis, där köparen erlägger en deposition som förverkas om transaktionen inte slutförs. Köparen är en väletablerad hotellfastighetsägare med säte i Montreal.

Hotellet har 595 rum och redovisas under affärssegmentet Egen drift.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige