Image
Bild: KOMUnews/flickr

Oscar Properties undviker konkurs

Bolag Oscar Properties har undvikit en konkurs genom att ha betalat in ett miljonkrav till Dsam Sverige som begärde bolaget i konkurs, det skriver Expressen. Bolaget själva meddelar via ett pressmeddelande att man fattat beslut om att påkalla ett skiljeförfarande gentemot DSAM Sverige om återbäring av 14 miljoner kronor, vilket innefattar den fordran om en miljon som DSAM Sverige gjorde gällande som grund för sin konkursansökan gentemot bolaget.
Publicerad den 11 Mars 2024

Enligt Expressen kom beskedet en timme och tjugo minuter innan Stockholms tingsrätt skulle meddela ett beslut i frågan under gårdagen.

Dsam har därmed dragit tillbaka till konkursansökan för Oscar Properties. Det hela rörde en fastighetsaffär som bolaget backade ur.

Under tisdagsmorgonen meddelar Oscar Properties att man fattat beslut om att påkalla ett skiljeförfarande gentemot DSAM Sverige om återbäring av 14 miljoner kronor, vilket innefattar den fordran om en miljon som DSAM Sverige gjorde gällande som grund för sin konkursansökan gentemot bolaget.

Oscar Properties är fortfarande ett finansiellt pressat bolag och så sent som förra veckan meddelade bolagets avgående vd Carl Janglin att han lämnar bolaget med omedelbar verkan och alltså inte stannar kvar under en övergångsperiod.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige