Image

Ökat resultat för Riksbyggen

Bolag Högre takt i bostadsbyggandet och nya förvaltningskunder resulterade i såväl förbättrad omsättning som högre vinst för Riksbyggen 2013. Nettoomsättningen ökade till över fem miljarder kronor och resultatet till strax under 300 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Mars 2014
Leif Linde Bild: Riksbyggen
Leif Linde

Riksbyggen redovisar ett resultat för 2013 på 290 miljoner kronor (216) före skatt och återbäring. Nettoomsättningen ökade till 5 152 miljoner kronor (4 256).

Antalet sålda lägenheter ökade till 963 (666) och antalet igångsatta lägenheter i nybyggnation ökade till 1 134 (917). Antalet förvaltningskunder ökade till 3 686 (3 667).

Affärsområde Fastighetsförvaltning har haft en positiv tillväxt under året.

- Det är en utveckling som visar att det lönar sig att öka produktionstakten av bostäder. Det är till nytta inte bara för Riksbyggen, dess kunder och medlemmar utan även för samhället i stort, säger Leif Linde, vd Riksbyggen.

Med anledning av det goda resultatet föreslås för 2013 en utdelning om 46 kronor (41) per andel, motsvarande en total utdelning om 56 miljoner kronor (50).

- Under 2014 kommer vi fortsatt fokusera på en hög takt i bostadsbyggandet, en hållbar förvaltning av bostadsrätter samtidigt som vi breddar vår affär inom projektutveckling för fler hyresrätter. Vi kommer också att arbeta målmedvetet med att bli mer lönsamma och effektiva i verksamheten för att även under kommande år redovisa förbättrade resultat, säger Leif Linde.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige