Image
Johanna Frelin och Leif Linde.

Johanna Frelin blir ny vd för Riksbyggen

Bolag I januari 2020 tillträder Johanna Frelin som ny vd för Riksbyggen. Johanna Frelin efterträder Leif Linde som fyller 65 år och går i pension i maj 2020. Närmast kommer Johanna Frelin från Tengbom där hon varit vd sedan 2016.


Riksbyggen säljer sin andel i Tornet till tung trio

Transaktioner Riksbyggen säljer sina aktier i Tornet Bostadsproduktion till övriga delägare Folksam, Balder och Peab.


Hon efterträder Szczepanowski

Karriär Den 1 oktober tillträder Lina Öien som chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen.


Szczepanowski lämnar Riksbyggen

Karriär Charlotta Szczepanowski, chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen, lämnar bolaget för att bli chef för hållbarhet och kvalitet på Coop. Hon börjar på Coop den 1 oktober.


Riksbyggen byggstartar i Västra Hamnen

Bostäder Nu startar Riksbyggen byggandet av BRF Kikaren och BRF Kryssaren som tillsammans kommer att bestå av 153 bostadsrätter.


Tusen nya lägenheter – om Northvolt kommer till Skellefteå

Bygg/Arkitektur Skebo, Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks, planerar att bygga 1 000 nya lägenheter – om Northvolt väljer att etablera sig i Skellefteå. Northvolt väljer mellan Västerås och Skellefteå och det slutgiltiga valet ska göras inom kort.


Riksbyggen köper 582 lägenheter i Helsingborg

Transaktioner Riksbyggen köper 582 lägenheter i bostadsområdet Dalhem i Helsingborg av kommunägda Helsingborgshem. Köpet är ett led i Riksbyggens långsiktiga satsning på Helsingborg som även innefattar nyproduktion av både hyres- och bostadsrätter.


Byggstart för Riksbyggens hållbara kvarter i Göteborg

Bostäder Den 2 november tas det första spadtaget för Riksbyggens BRF Viva som ett resultat av forskningsprojektet Positive Footprint Housing. Bostäderna uppförs längs Dr Allards gata, Göteborg.


Riksbyggen byggstartar seniorbostäder i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Nu startar byggandet av Bonum Brf Ankaret i Västra Hamnen, Malmö, med 44 seniorbostäder.


Starkt första halvår för Riksbyggen

Bolag Riksbyggen hade en nettoomsättning på nästan 3,2 miljarder kronor under första halvåret 2016, en ökning med 5,8 procent jämfört med samma period förra året.


Byggstart för hyresrätter i Högdalen

Bygg/Arkitektur Nu tas första spadtaget för kvarteret Valvankaret i Högdalen. Här kommer Riksbyggen i samarbete med IF Metall att uppföra 82 hyresrätter.


Byggstart för bostäder i Haninge

Bostäder På fredag tas första spadtaget för 85 nya bostadsrätter i Riksbyggens Brf Blicken, den första etappen av totalt 600 nya bostäder på Haningeterassen.


Riksbyggen ökar andelen kvinnliga chefer

Bolag Inom Riksbyggen har andelen kvinnor som är chefer ökat från 29 procent till 35 procent under de senaste fem åren. Nu tar de sikte på att utöka andelen kvinnliga chefer till 40 procent senast 2019.


Riksbyggen och Bygg-Fast tar första spadtaget i Västerhaninge

Bygg/Arkitektur På torsdagen tas det första spadtaget för 232 hyresrätter på Ribby Ängar i Västerhaninge, som uppförs av Riksbyggen och Bygg-Fast.


Tomas Carlsson, Sweco och Leif Linde, Riksbyggen med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och statsminister Stefan Löfven.

Riksbyggen först ut i regeringens ”100-klubben”

Bolag Riksbyggen är ett av de företag som är först ut i 100-klubben, vilket innebär att man inom en treårsperiod ska ta emot minst 100 nyanlända för praktik eller arbete. 100-klubben är regeringens satsning för att snabbt få nyanlända etablerade på arbetsmarknaden.
De andra företagen som är först ut är Sweco och Ragnsells.


Riksbyggen tecknar förvaltningsavtal med Ica Fastigheter

Bolag Riksbyggen har tecknat ett femårigt samarbetsavtal med Ica Fastigheter, som ger Riksbyggen ansvar för teknisk driftentreprenad (yttre och inre skötsel) av 72 Ica-butiker över hela Sverige.


Riksbyggen rekryterar ny kommunikationschef

Karriär I höst lämnar Mårten Lilja rollen som kommunikationschef på Riksbyggen för att från den 1 december bli ny chef för företagets affärsområde Bostad. Han tar då över efter Mari Broman som slutar i november. Ny kommunikationschef blir Britta von Schoultz.


Riksbyggen omstrukturerar i ledningen

Bolag Riksbyggen gör en omstrukturering i företagsledningen, vilket innebär att en ny funktion inrättas med Robert Söderhjelm som ekonomi- och finanschef (CFO). Fastigheter ingår fortsättningsvis i ett nytt affärsområde med Carl-Johan Hansson som chef.
Katarina Staaf lämnar företagsledningen.


Ny vice vd för Riksbyggen

Karriär Mårten Lilja är ny vice vd för Riksbyggen, med ansvar för koncernens samhällsrelationer. Mårten Lilja är idag kommunikationschef, vilket han kommer att fortsätta parallellt med i sin nya roll som vice vd.


Ökat resultat för Riksbyggen

Bolag Högre takt i bostadsbyggandet och nya förvaltningskunder resulterade i såväl förbättrad omsättning som högre vinst för Riksbyggen 2013. Nettoomsättningen ökade till över fem miljarder kronor och resultatet till strax under 300 miljoner kronor.