Image
Stadsljus ett ett av projekten som ingår i Obos Deläga.
Stadsljus ett ett av projekten som ingår i Obos Deläga. Bild: Cobe/Yellon

Obos går in i nytt banksamarbete

Ekonomi/Finansiering Skandia och Obos ingår ett nytt samarbete för att erbjuda bolån vid köp av bostäder med Obos Deläga. Med boköpsmodellen samäger kunden bostaden med Obos, för att över tid öka sitt ägande om och när privatekonomin så tillåter. Med delägarmodellen möjliggörs för fler att ta steget in på den ägda bostadsmarknaden.
Publicerad den 23 September 2024

Samarbetet innebär att Skandia nu ansluter sig till SBAB som sedan 2021 erbjuder lån utformade för Obos medlemmar som vill köpa en bostad med Obos Deläga. Sedan Obos introducerade boköpsmodellen 2021, där medlemmar i Obos köper minst halva bostaden men bor i hela, har allt fler kunder fått upp ögonen för möjligheten skriver de i ett pressmeddelande. ­
– Jag är väldigt glad över samarbetet med Skandia. Att vi har ytterligare en bolåneaktör som väljer att erbjuda finansiering vid bostadsköp med OBOS Deläga är ett tydligt kvitto på att vår modell inte bara är attraktiv, utan också är beprövad och fungerar för såväl bankerna som för våra kunder. Tröskeln att ta sig in i den ägda bostadsmarknaden är fortfarande hög för många människor och därför är delägarmodellen så viktig, säger Cattis Carlén, affärsansvarig Deläga.

Genom samarbetet understryker både Skandia och Obos sin gemensamma ambition att bidra till en mer inkluderande och tillgänglig bostadsmarknad. Samarbetet kommer att träda i kraft omedelbart, och kunder som är intresserade av att köpa bostäder som erbjuds med Obos Deläga kan nu ansöka om bolån genom Skandia.
– Genom att erbjuda lån för Obos Deläga stärker vi vårt engagemang för att skapa långsiktigt hållbara lösningar för bostadsmarknaden och möjliggör för fler att äga sin bostad, säger Johan Bauhn, affärschef Låna på Skandia.

För att ge ännu fler medlemmar möjlighet att hitta en bostad kommer Obos öka andelen bostäder som erbjuds med Obos Deläga i sina bostadsprojekt.
– Fler och fler har fått upp ögonen för den här boendeformen och vi märker ett stort intresse bland våra medlemmar. Vi kommer därför erbjuda möjligheten att köpa med Obos Deläga i hälften av de bostäder Obos säljer i storstadsregionerna, säger Cattis Carlén.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige