Image

Nytt område planeras i Hyllie

STADSUTVECKLING Ett område med bostäder, förskola och lekpark planeras utmed den öst-västliga gatan i Hyllie, placerad i det som kallas Hyllie centrumområde. I öster kommer området att angränsa till Pildammsvägen och i väster finns de kvarter som ansluter till Hyllie boulevard och Hyllie stationstorg. Stadsbyggnadsnämnden godkände i dag detaljplanen för det här nya området.
Publicerad den 25 Januari 2010

Detaljplanen möjliggör för 1 700 lägenheter, varav cirka 500 stycken avses bli hyresrätter och resterande bostadsrätter. Förskolan planeras att innehålla fyra avdelningar med sammanlagt 72 barn.

Det finns också en tanke om att byta namn på öst-västliga gatan. Ett av förslagen är Hyllie allé, eftersom fyra trädrader kommer att kanta gatan.

- Med detta börjar det första egentliga bostadsområdet i Hyllies centrumområde att ta form. En första inledning på ett bostadsområde som under många år kommer att vara en av Malmös kanske viktigaste och största utbyggnadsområden, säger Anders Rubin, stadsbyggnadskommunalråd (S).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige