Image

Nytt köpcentrum i Säffle – ska utmana Bergvik

Handel Nu planeras det för ett nytt stort köpcentrum längs med E 45:an i Säffle. Det 17 000 kvadratmeter stora köpcentrumet ska bland annat konkurrera med Bergvik i Karlstad.
Publicerad den 30 Mars 2011

Det planerade handelsområdet, beläget mellan Höglunda och Guttane längs väg E 45, är tänkt att innehålla butiker av stor bredd. Marken ägs idag av Säffle kommun och är detaljplanelagt sedan 1994 som ett område för handel och småindustri.

Det finns i nuläget inget större köpcenter mellan Karlstad och Vänersborg, vilket ger området goda möjligheter att attrahera kunder, både invånare i Säffle men även förbipasserande på E 45:an. Butiksytorna kommer att uppgå till cirka 17 000 kvadratmeter.

Köpcentret beräknas skapa ett stort antal nya arbetstillfällen i Säffle.

Utvecklingen av Säffles centrum kommer att fortsätta, och det nya köpcentret ska inte ses som en konkurrent till centrumhandeln utan som ett komplement. Guttaneområdet är en satsning på att attrahera rikstäckande kedjor som annars inte hade etablerat sig i Säffle.

Fler butiker i Säffle kommer även att sätta handeln i Säffle och Åmål på kartan när man tar upp kampen mot andra köpcenter, som till exempel Bergvik.

Exploateringen kommer att genomföras av företaget Handelsbygg Holding, som tidigare arbetat med andra etableringar i Säffle

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige