Image

Nya bostäder på gång i Göteborg

Bygg/Arkitektur Kommunen utlyser markanvisningstävling om byggandet av nya bostäder i åttavåningsträhus i centrala Göteborg.
Publicerad den 11 November 2016

Fastighetsnämnden vill se fler trähus i Göteborg och bjuder därför in till en markanvisningstävling för området vid Gibraltarvallen. Totalt ska det byggas cirka 150 nya bostäder och husen kommer att vara upp till åtta våningar höga. Två aktörer kommer slutligen att utses som vinnare.

Marken för tävlingen är ett bostadskvarter på Gibraltargatan i Johanneberg, där Gibraltar Herrgård ligger idag. Just nu tas en ny detaljplan fram för området. Planen innehåller cirka 150 nya bostäder som ingår i tävlingen. Dessutom kommer det att byggas cirka 200 student- och forskarbostäder för att utveckla Chalmersområdet. I området kommer det även finnas ytor för olika verksamheter.

– Det finns en jättepotential för trä vid nybyggnation därav trähustävlingen som vi bjuder in till idag. Politiken vill stimulera och samtidigt utmana branschen i träbyggande av flerbostadshus i centrala staden. Under lång tid har träbyggandet i Sverige begränsats av snåriga byggregler. Nu är reglerna ändrade och vi tror att Göteborg kan gå i bräschen för att få igång trähusbyggandet i större skala återigen, säger Jahja Zeqiraj (s), ordförande i fastighetsnämnden.

Markanvisningstävlingen pågår från den 9 november 2016 till den 20 januari 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige