Image

Ny vice vd på Skanska

Bolag Skanskas koncernledning förstärks med Christel Åkerman som för närvarande ansvarar för Risk Management i Skanska. Hon tillträder omgående.
Publicerad den 10 April 2015
Christel Åkerman blir ny vice vd på Skanska med ansvar för riskhantering, etik, miljö och samhällsengagemang. Bild: Skanska
Christel Åkerman blir ny vice vd på Skanska med ansvar för riskhantering, etik, miljö och samhällsengagemang.

Christel Åkerman kommer i koncernledningen att ansvara för riskhantering, etik, miljö och samhällsengagemang. Förändringen innebär att koncernens fokus på risk- och etikarbete förstärks ytterligare.

Christel Åkerman som är utbildad jurist har arbetat inom Skanska sedan 1994 på en rad olika befattningar i Sverige och inom Skanskas internationella verksamheter. De senaste åtta åren har Christel arbetat vid Skanska AB varav två med uppgradering av etikarbetet och sex år inom Risk Management.

– Christel är en stark och uppskattad ledare med lång erfarenhet från många delar av vår verksamhet där hon varit drivande i framgångsrika förändringsarbeten. Hon har en osviklig etisk kompass och erfarenhet från vårt etikarbete. Hon har varit avgörande för vidareutvecklingen av koncernens riskarbete och har dessutom sett till att vi har höjt riskkompetensen inom affärsenheterna, säger Johan Karlström, vd och koncernchef Skanska.

Arbetet med att rekrytera en ny chef för koncernstab Risk Management har inletts.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige