Image

Ny vd på Setra utsedd

KARRIÄR Styrelsen för träindustriföretaget Setra, har i dag utsett Börje Bengtsson till ny vd och koncernchef. Han tillträder sin nya befattning den 12 juni, och efterträder Kent Torwald.
Publicerad den 12 Juni 2009

Styrelsen för träindustriföretaget Setra, har i dag utsett Börje Bengtsson till ny vd och koncernchef. Han tillträder sin nya befattning den 12 juni, och efterträder Kent Torwald.

Börje Bengtsson, 61 år, är ledamot i Setras styrelse sedan april 2009. Han har en lång och bred erfarenhet av förändringsprocesser inom olika branscher. Börje Bengtsson har under de senaste 20 åren arbetat som vd eller vice vd i både börsbolag och bolag ägda av riskkapitalbolag. Hans senaste uppdrag var som vice vd på Mekonomen, dessförinnan var han affärsområdesansvarig inom investmentbolaget Bure.

- Börje Bengtsson har en gedigen och dokumenterad erfarenhet av att med framgång leda företag med strukturproblem och behov av turn around, säger Håkan Ahlqvist, styrelseordförande i Setra. I det läge som Setra befinner sig nu är dessa ledaregenskaper viktigare än en lång erfarenhet av sågverksindustri.

- Mitt uppdrag från styrelsen och huvudägarna Sveaskog, Mellanskog och LRF är att säkra en långsiktigt lönsam affär som gör att Setra klarar nästa lågkonjunktur utan ekonomiska tillskott från ägarna, säger Börje Bengtsson.

- Under min korta tid i Setras styrelse har jag redan hunnit bli imponerad över den höga branschkunskap som finns i bolaget. Jag är övertygad om att jag tillsammans med Setras medarbetare kommer att kunna fortsätta arbetet med att utveckla Sveriges största träindustriföretag, säger Börje Bengtsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige