Image
Anna Freiholtz, ny energichef på Stockholmshem.
Anna Freiholtz, ny energichef på Stockholmshem. Bild: Stockholmshem

Ny energichef hos Stockholmshem

Bolag Stockholmshem förstärker kompetensen och utvecklingen av sitt miljö- och klimatarbete ytterligare med Anna Freiholtz som ny energichef.
Publicerad den 30 Maj 2023

Anna Freiholtz kommer närmast från Uppsalahem där hon har arbetat med energi- och miljöfrågor, varav de senaste sex åren som hållbarhetschef.

– Hos allmännyttan finns en kombination av omtanke om människor, fastigheter och teknik och allt detta finns med i energifrågorna. Att Stockholmshem är ett utvecklingsinriktat företag med stor fokus på hållbarhet och energifrågor känns inspirerande, säger Anna Freiholtz.

Stockholms stad ska minska energianvändningen med 10 procent till 2026.

– Det är ett tufft mål, men det finns mycket vi kan göra om vi alla hjälps åt. Fokus framöver blir det ekonomiska läget med högre kostnader för underhåll och energi. Jag behöver också lära känna organisationen för att se hur vi kan bygga vidare på den fina samverkan som finns både i bolaget och inom staden.

Anna Freiholtz ansvarar för Energienheten med tio medarbetare som arbetar med energi, styr- och övervakning samt värmeproduktion.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige