Image

Ny chefsjurist på Fastighetsägarna GFR

Karriär I augusti börjar Pia Grönquist som chefsjurist på Fastighetsägarna GFR. Hon kommer närmast från Mannheimer Swartling.
Publicerad den 12 Maj 2015
Pia Grönquist. Bild: Fastighetsägarna GFR
Pia Grönquist.

Pia Grönquist får det övergripande ansvaret för branschorganisationens juridiska tjänster och de tiotal jurister som dagligen arbetar med rådgivning, utbildning och som ombud för medlemmar i domstol.

Hon har de senaste nio åren arbetat på advokatbyrån Mannheimer Swartling. Hon är specialiserad på entreprenadrätt och fastighetsrätt.

- Pia är en erfaren jurist med djupa kunskaper inom sina specialistområden. Både entreprenadrätt och fastighetsrätt är något våra medlemmar kommer att ha god nytta av i alla de ombyggnads- och nybyggnadsprojekt som nu genomsyrar hela den svenska fastighetsmarknaden, säger Lars Stjernfelt, affärschef på Fastighetsägarna GFR.

Pia Grönquist blev färdig jurist år 2004. Dessförinnan tog hon en magisterexamen i rättsvetenskap. Sin notarietjänstgöring gjorde hon både på tingsrätt i Uddevalla och på Kronofogdemyndigheten i Göteborg. Hon tillträder sin nya tjänst i augusti.

- Det är ett fantastiskt roligt uppdrag. En fråga som jag tycker är viktig är att vi kan ge fastighetsägare ett bra juridiskt stöd i nybyggnation och ombyggnation. Jag kommer att satsa på att utveckla de juridiska tjänsterna på våra nio lokalkontor, säger hon.

Pia Grönquist är 37 år och kommer att ha sitt kontor i Göteborg.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige