Image
Bild: Platzer

Ny aktör köper av Platzer

Transaktioner Den nya lokala aktören JPA Investment har köpt en 6 700 kvadratmeter stor fastighet i Sannegården i Göteborg. Det är bolagets tredje affär på kort tid och man har i och med den köpt fastigheter till ett värde av cirka 225 miljoner kronor sedan starten 2010.
Publicerad den 5 April 2011
Sannegården 734:131. Foto: Platzer. Bild: Platzer
Sannegården 734:131. Foto: Platzer. Sannegården 734:131. Foto: Platzer. Bild: Platzer
Sannegården 734:131. Foto: Platzer. Sannegården. Foto: Göteborgs kommun. Bild: Göteborgs kommun
Sannegården. Foto: Göteborgs kommun. Sannegården 734:131. Foto: Catella. Bild: Catella
Sannegården 734:131. Foto: Catella. Johan Peterson Aldergren. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Johan Peterson Aldergren. Foto: Eddie Ekberg. P-G Persson. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson.
P-G Persson. Foto: Nicklas Tollesson.

Fastigheten är fullt uthyrd med långa hyreskontrakt och Fastighetssverige uppskattar köpeskillingen till cirka 120 miljoner kronor.
- Vi tycker detta är en väldigt spännande fastighet som är välbelägen, har hög kvalitet och genererar en god, stabil avkastning med låg risk samtidigt som den har en betydande potential till värdetillväxt. Det är dessutom roligt att göra affär med Platzer, en etablerad aktör och ett bolag som vi har stor respekt för, säger Johan Peterson Aldergren som är en av delägarna i JPA Investment som förvaltar den aktuella fonden.

JPA Investment är ett nybildat privatägt fastighetsinvesteringsbolag som erbjuder förmögna privatpersoner, likvida bolag samt små och medelstora institutioner att investera fastigheter genom fondliknande bolagsstrukturer. Bolaget grundades under 2010 och har sedan dess i tre separata affärer förvärvat fastigheter till ett sammanlagt värde av cirka 225 miljoner kronor.

Säljaren Platzer koncentrerar genom affären sitt bestånd ytterligare.
- Platzers strategi är att växa i prioriterade marknadssegment. Genom försäljningen av Sannegården 734:131 koncentrerar vi vårt fastighetsbestånd och frigör resurser till vår projektportfölj och till andra fastighetsförvärv, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter.

Catella Corporate Finance i Göteborg har varit Platzers rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige