Image

Norskt miljardprojekt i Nynäshamn

INVESTERING Tre norska företag, med storbolaget Orkla i spetsen, ska bygga ett nytt köpcentrum i centrala Nynäshamn. Fastigheten ska inrymma två plan med butiker och tre plan med bostäder. Satsningen omfattar även ett stort hotellbygge.
Publicerad den 19 Maj 2008

Ännu en av byggstenarna i den planerade expansionen av kommunen är på plats. Det är företagen Orkla Eiendom AS, Oslo Näringseiendom AS och Utstillingsplassen Eiendom AS som inleder ett samarbete med kommunen.

Förutom satsningen på ett nytt stort köpcentrum och bostäder på Alkärrsplan i centrum, köper de norska företagen även en vårdfastighet i centrala Nynäshamn för 120 miljoner kronor.

Företagen investerar även i nya parkeringsplatser i centrum och ett nytt hotell vid vattnet. Totalt handlar det om investeringar för 700 till 900 miljoner kronor.

- Vi är glada över att så stora aktörer väljer att satsa i Nynäshamn. Samtidigt som det pågår en finanskris och Sverige går mot en långkonjunktur så går Nynäshamn mot trenden och gör stora investeringar, säger kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn, Ilija Batljan (s).

- Satsningen förstärker statskärnan och ger samtidigt många arbetstillfällen, mellan 150 och 200 bara i köpcentrumet. Sedan tillkommer en massa jobb på hotellet, säger Ilija Batljan och kommunalrådet Leif Stenquist (fp) i ett gemensamt uttalande.

- Vi har en väldigt stor tro på Nynäshamn, så vi har långsiktiga ambitioner när det gäller kommunen, säger Terje Haugan, Utstillingsplassen Eiendom AS.

- Det är ju väldigt vackert i Nynäshamn, därför tror vi att många väljer att bo i kommunen, säger Steinar Stokke, Oslo Näringseiendom.

- Kommunen får genom det gemensamma bolaget fortsatt inflytande över utvecklingen i centrum, vilket vi tycker är bra, säger oppositionsrådet Sverre Launy (v).

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige