Image

Norrvidden riskerar skattesmäll

Juridik Skatteverket anser att Norrvidden har ägnat sig åt skatteflykt och bolaget riskerar nu att upptaxeras med 246 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Oktober 2011

Genom lösningar med interna försäljningar mellan dotterbolag och kommanditbolag har Norrvidden skapat ett nollresultat för fastighetsaffärer som genomfördes 2005.

– Det handlar om skatteplanering och är inte på något sätt olagligt. Däremot har bolaget kringgått de syften med lagen som lagstiftaren har, och därför tillämpar vi skatteflyktslagen, säger Roland Nilsson, handläggare vid Skatteverket, till Dagbladet.

Förvaltningsrätten ska nu ta upp fallet.

Diös köpte nyligen Norrvidden för 5,8 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige