Image

Norrmän vill storsatsa på flygplatshandel i Göteborg

STADSUTVECKLING Norska Sjölyst vill bygga ett storhotell och 150 butiker vid Landvetter flygplatsmot utanför Göteborg.
Publicerad den 19 September 2008

I veckan fick politiker och tjänstemän i Härryda kommun norrmännens vision på sitt bord, skriver Göteborgs-Posten. Flera andra företag har anmält intresse, men ingen har kommit med ett så här omfattande förslag.

- Det som skiljer ut detta är att de tar ett helhetsgrepp över hela området. Om det skulle bära så är det oerhört intressant, säger Bertil Widén, mark- och bostadschef i Härryda kommun, till Göteborgs-Posten.

Ola Maele är hälftenägare i Sjölyst.
- Vid en flygplats finns det alltid möjligheter att utveckla handel och hotell. Här har du också en motorväg och ett massivt kundunderlag i regionen. På Landvetter har man inte exploaterat de här möjligheterna hittills, säger Maele till Göteborgs-Posten.

- Nu får vi gå vidare och analysera det här djupare med hjälp av olika verktyg, säger han.

Det återstår också att göra en presentation för Luftfartsverket, som äger den allra största delen av marken runt Flygplatsmotet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige