Image
Bild: Istock

Nordr säljer hyresrättsprojekt i Sundbyberg till Bantorget Hyresbostäder

Transaktioner Nordr (fd Veidekke Eiendom) har utvecklat projektet Rissnehöjden sedan 2005 med ambitionen att göra Rissne mer stadslikt med fler bostäder, lokaler för verksamheter, gator, lokalgator och förbättrade kommunikationer. På den aktuella fastigheten i Rissne planeras för 169 hyresrättslägenheter i fyra lamellhus och ett punkthus, med en uthyrningsbar area om cirka 9 000 kvadratmeter.
Publicerad den 10 December 2020

Som en del av Nordrs löpande portföljstrategi väljer nu bolaget att sälja projektet till Bantorget Hyresbostäder som förvärvar utvecklingsprojektet enligt så kallad forward-funding, där Nordr fortsatt driver och projektleder byggnationen utifrån exploateringsavtalet som tecknades 2019.
– Vi arbetar löpande med vår projektportfölj och den affär som vi nu gör med Rissnehöjden ligger helt i linje med vår affärsstrategi, där hyresrätter ska komplettera vår kärnaffär - utveckling av bostadsrätter, säger Lukas Nilsson, transaktionsansvarig affärsutvecklare på Nordr.
– Vi är glada att genomföra detta förvärv av ett attraktivt projekt i Stockholm. Genom förvärvet så ökar vi vår portfölj i Stockholm och ser fram emot ett gott samarbete med Nordr, säger Erik Spernaes, vd för Bantorget Hyresbostäder.

Byggstart planeras till strax efter årsskiftet och Credentia kommer vara ansvariga för entreprenaden.
– Vi ser väldigt mycket fram emot att nu få starta produktionen av detta fina projekt efter ett givande samarbete med Nordr i tidigt skede, säger Oskar Öhlin, regionchef på Credentia.

TM & Partners har varit Nordrs legala rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige