Image

Nordens första Imax-biograf till Mall of Scandinavia

Uthyrning Under hösten 2015 öppnar SF Bio Nordens första kommersiella Imax-biograf i Mall of Scandinavia.
Publicerad den 22 Maj 2014
Mall of Scandinavia. Bild: Benoy.
Mall of Scandinavia. Lars-Åke Tollemark. Bild: Unibail-Rodamco
Lars-Åke Tollemark.

Filmstaden Scandinavia kommer att innehålla 15 salonger varav en Imax-utrustad.

Imax är en innovation som genom kombinationen av programvara, arkitektur och utrustning skapar en upplevelse som tar biobesöket till en helt ny dimension.

– En biograf av högsta kvalitet och med den senaste tekniken är helt rätt för Mall of Scandinavia. En nöjessatsning av den kalibern kommer att dra stora mängder besökare och gynna restaurangerna oerhört, säger Lars-Åke Tollemark, Regional Managing Director Nordic, Unibail-Rodamco

– Vi har sett tillväxten av Imax i Europa och dess popularitet och vi tror att tiden är rätt at göra Imax till en viktig del av vår satsning på biografupplevelsen. En Imax-biograf kommer att bli en helt ny attraktion i vår nya Filmstad där de stora filmerna kommer att ha premiär, säger Jan Bernhardsson, President och CEO i Nordic Cinema Group som består av bland annat SF Bio i Sverige.

Filmstaden Scandinavia kommer att bestå av:
• 11 salonger anpassade till en stor publik med norra Europas största dukar. Denna anläggning kommer att ha Nordens största filmduk och över 1 800 fåtöljer. Den största salongen kommer att byggas som en Imax-biograf med cirka 500 fåtöljer.
• En lyxbiograf med fyra VIP-salonger byggs i en separat del med en exklusiv restaurang och bar med möjlighet att äta och dricka i anslutning till filmen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige