Image

Nollresultat för Hifab

Bolag Hifab redovisar ett rörelseresultat på -0,1 miljoner kronor (6,3) för årets andra kvartal.
Publicerad den 23 Augusti 2013

Nettoomsättningen uppgick till 122,6 (108,3) miljoner kronor, en ökning med 13,2 procent jämfört med föregående år.

Resultatet efter finansiella poster uppgick till 0,3 miljoner kronor (6,1).

För halvåret uppgick rörelseresultatet i verksamheten till 3,8 miljoner kronor (16,1).

Resultatet efter finansiella poster uppgick till 3,8 miljoner kronor (15,8).

Väsentliga händelser under andra kvartalet:


# Hifab är nu etablerade i Sundsvall, på Universitetsallén.

# Hifab erbjuder nu tjänster inom Ceequal, ett system för att certifiera Hållbarhet av anläggningsprojekt såsom vägar, broar, idrottsanläggningar, parkeringsgarage med mera. Fastighetsbranschen har kommit längre i sitt arbete med miljöcertifieringar men nu börjar även anläggningsbranschen att fokusera mer systematiskt i hållbarhetsfrågorna..

# Hifab får fortsatt förtroende av Akademiska Hus
Akademiska Hus har tecknat avtal med Stockholms stad om uthyrning av 27 000 kvadratmeter lokaler för skolverksamhet i Konradsberg på Kungsholmen. Campuset blir därmed ett av stadens större utbildningsområden. För att möjliggöra inflyttningen investerar Akademiska Hus nu i en rad ombyggnader.
Hifab har fått förtroendet att projektleda en stor del av de anpassningar som skall göras för att staden skall få bra lokaler för sina verksamheter. Bland annat skall ett storkök byggas ut och nya matsalar inredas, tillsammans med anpassning av övriga lokaler.
Hifab ansvarar sedan tidigare för projekteringsledning/projektledning och byggledning för Manillaskolan som startar på området hösten 2013. Det är ett projekt som har inneburit hyresgästanpassning från rå betongstomme på cirka 3 800 kvadratmeter, samt skolgård. Under drygt ett år har produktionen pågått. En särskild utmaning i projektet är att möta de mycket stränga akustiska krav Manillaskolan ställer, för att barn med hörselnedsättning skall få de allra bästa förutsättningarna i skolan.
Hifab har fått fortsatt förtroende som projektledare när Specialpedagogiska Skolmyndigheten skall flytta in flera verksamheter på området, ytterligare cirka 3 500 kvadratmeter. Det blir hyresgästanpassning för en skola till, Hällsboskolan för barn med språksvårigheter, och administrativa enheter inom Specialpedagogiska Skolmyndigheten.

# Nytt ramavtal
Hifab har fått ramavtalen för Stockholms Stads trafik- och exploateringskontor gällande projektledning.

# Nya styrelseledamöter
Agneta Jacobsson, DTZ och Jan Skoglund, före detta vd, numera senior projektledare i Hifab, har valts in i styrelsen.

# Hifabs vd Jeanette Saveros har valts in i styrelsen för Sweden Green Building Council.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige