Image
Bonnierhuset.
Bonnierhuset. Bild: Bonnier Fastigheter

NIB finansierar Bonnier Fastigheters renovering av fem byggnader

Bolag Nordiska investeringsbanken (NIB) och Bonnier Fastigheter AB har tecknat ett åttaårigt låneavtal för att finansiera renovering av tre fastigheter i Stockholm, bland annat Bonnierhuset, och två i Uppsala. I och med lånet blir NIB en ny långivare till Bonnier Fastigheter.
Publicerad den 12 September 2024

I Stockholm renoveras byggnaderna Bonnierhuset, med planerat slutförande i november 2024, Ersta Torn, som ska vara klart i maj 2025, och Förlagshuset, som slutfördes i september 2023. I Uppsala är byggnaderna shoppingcentret Gottsunda Centrum, vars energibesparings åtgärder förväntas slutföras 2030, medan Hus Vega vid Cykelfabriken slutfördes i juli 2023.

– Med detta lån blir NIB en ny långivare till Bonnier Fastigheter och finansierar fem väldigt olika renoveringsprojekt. Projekten visar vilka substantiella energibesparingar som kan uppnås i ett befintligt fastighetsbestånd av både bostäder, kontor och köpcenter, säger Patrick Nylund, Senior Banker vid NIB.

Lånet på 200 miljoner kronor finansierar förbättringen av byggnadernas energieffektivitet, vilket är tänkt att öka mervärdet för hyresgästerna.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Logistea stärker upp: "Vi kommer vilja växa bolaget"

Bolag Logistea fortsätter stärka upp sitt team genom rekryteringarna av Jonas Kennerhed och Björn Aronsson. Efter att det blivit klart med nytillskotten berättar vd Niklas Zuckerman för Fastighetssverige vad de båda ska tillföra Logistea, om rekryteringsbehovet efter sammangåendet med KMC Properties och om det kan bli aktuellt med ytterligare förstärkningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige