Image
Elgiganten är hyregäst i fastigheten som Niam förvärvar från DWS.
Elgiganten är hyregäst i fastigheten som Niam förvärvar från DWS. Bild: Niam

Niam köper logistik i Jönköping av tyska DWS

Transaktioner Niam köper en logistikfastighet i Torsvik, i Jönköping, av en fond som förvaltas av DWS. Fastigheten är fullt uthyrd till Elgiganten.
Publicerad den 25 Juni 2024

Niam har förvärvat en logistikfastighet i logistiknavet Torsvik, i Jönköping. Fastigheten har byggts ut kontinuerligt och är nu över 112 000 kvadratmeter, med automatiserad höglager, direkt järnvägsaccess och miljöcertifiering enligt BREEAM In-Use Very Good.

Fastigheten är fullt uthyrd till Elgiganten Logistics, som varit hyresgäst sedan byggnaden stod färdig. Anläggningen fungerar som Elgigantens distributionscenter och förser alla kedjans butiker, hubbar och onlinekonsumenter i Norden från dess högautomatiserade omni-lager.

– Vi är mycket glada över att ha säkrat denna toppmoderna fastighet i ett förstklassigt logistiknav med överlägsen infrastruktur. Med denna transaktion utökar Niam sin logistikportfölj till 285 000 kvadratmeter. Vi ser fram emot att samarbeta med Elgiganten och vidareutveckla fastigheten. Den här affären visar vår förmåga att genomföra affärer på denna marknad och vi fortsätter att söka logistikförvärv i Norden, säger Henrik Gerdin, fondchef på Niam.

Säljaren är en tysk fond som förvaltas av DWS.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tung panel diskuterade klimatmogenhet i Almedalen

Energi/miljö Samhällsbyggararenan, som Fastighetssverige är partner till i Almedalen, stod som scen när tre vd:ar ur fastighetssfären diskuterade branschens väg till digital- och klimatmogenhet. Thomas Erséus, AMF Fastigheter, Cecilia Safaee, Hemmaplan och Johanna Skogestig, Vasakronan, gav sin syn på vad de gör som bolag och vad branschen har framför sig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige