Image
Logistikfastighet i Borås.
Logistikfastighet i Borås. Bild: Daniel Larsson

Niam gör strategiskt förvärv – 93 000 kvadratmeter

Transaktioner Niam etablerar nordisk logistikportfölj med strategiskt förvärv i Borås, Ljungby och Halmstad. Säljare är Savills IM.
Publicerad den 30 November 2023

Niam har förvärvatt av en högkvalitativ logistikportfölj i Sverige. Transaktionen slutfördes den 29 november 2023. Portföljen består av tre fastigheter med en stabil hyresgästbasstrategiskt belägna i väletablerade logistiknav. Fastigheterna är moderna och generiska samt uppfyller certifieringskraven enligt GreenBuilding eller BREEAM-standard.

Henrik Gerdin, Fondchef på Niam, kommenterar:
– Vi är aktiva inom det nordiska logistiksegmentet och söker generiska fastigheter och fastighetsportföljer med långsiktig efterfrågan och/eller strategiskt värde för hyresgästerna. Vi har utvärderat och fortsätter att utvärdera flera transaktioner i regionen, och jag är glad över att nu kunna presentera Niams senaste logistikförvärv.

Tobias Brynjer, Director på Niam, säger:
– Det är tillfredsställande att förvärva en så välskött portfölj av högkvalitativa logistikfastigheter. Vi är övertygade om att Borås, Ljungby och Halmstad är, och kommer att fortsätta att vara, mycket attraktiva lägen för logistik i Sverige och Norden. Portföljens sammansättning, med starka hyresgäster, och dess storlek på närmare 93 000 kvadratmeter, markerar Niams fortsatta ambitioner inom segmentet. Vi ser fram emot ett gott samarbete med våra nya hyresgäster.

Säljare av portföljen var Savills Investment Management på uppdrag av sin Nordic Logistics Fund.
– Efterfrågan på högklassiga logistiktillgångar i Norden är fortsatt hög trots den rådande motvind som marknaden upplever. Vi är glada över att lämna över den här solida portföljen som drar nytta av strategiska logistikhubbar, en stark hyresgästbas och bra ESG-meriter till Niam. Denna försäljning är i linje med fondens strategi, och kapitaliserar på de initiativ genomförts under vårt ägande samt på att förbättra värden sedan vårt tidiga inträde, vilket kommer att gynna våra investerare. Framöver fortsätter vi att leta efter nya investeringsmöjligheter där vi kan använda vårt omfattande nätverk och långa meritlista inom logistik på den nordiska marknaden för att tillföra värde för våra kunders räkning, säger Peter Broström, Nordenchef på Savills IM.

Niam har använt Roschier Advokatbyrå som juridisk rådgivare i transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige