Image
Bild: NCC

NCC säljer handelsfastighet till Aberdeen

Transaktioner NCC Property Development har sålt den första etappen av Myllymäki Retail Park i Villmanstrand i Finland. Köparen Aberdeen Property Fund Finland I Ky tog över byggnaden den 30 mars 2012. Byggnaden är fullt uthyrd.
Publicerad den 2 April 2012
Myllymäki Park. Bild: NCC. Bild: NCC
Myllymäki Park. Bild: NCC. Joachim Hallengren. Foto: Knut Koivisto. Bild: Knut Koivisto
Joachim Hallengren. Foto: Knut Koivisto.

Denna första byggnad i handelsområdet avslutades i september 2011 och har en uthyrningsbar yta på 3 726 kvadratmeter. NCC har den helt uthyrd till Elgiganten och Kärcher.
– Detta är ett av 17 planerade handelsprojekt i södra Finland. Tillsammans med vår marknadsledande position inom segmentet Business Parks är vi väldigt aktiva på den dynamiska marknaden för handelsfastigheter. Idag är NCC en av de ledande fastighetsutvecklarna på den finska marknaden samt en aktiv drivkraft för hållbarhetsfrågor, säger Joachim Hallengren, chef för affärsområdet NCC Property Development.

NCC:s Myllymäki Retail Park är belägen i Villmanstrand, en universitetsstad i sydöstra Finland nära den ryska gränsen, vilket skapar gynnsamma förutsättningar för detaljhandel.

Myllymäki Retail Park kommer att byggas för att uppnå det internationella klassificeringssystemet Breeam.

NCC fortsätter under 2012 att utveckla Myllymäki Retail Park-området med en andra etapp som omfattar handelsytor på cirka 4 500 kvadratmeter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige