Image

NCC justerar finansiella mål

BYGG Styrelsen i NCC AB beslutade på tisdagen om en förändring av de finansiella målen för NCC-koncernen. De mål som förändras är avkastning på eget kapital efter skatt och kassaflöde.
Publicerad den 4 December 2007

Det nya målet för avkastning på eget kapital efter skatt är 20 procent. Avseende kassaflödet är det nya målet att detta ska vara positivt före investeringar i omsättningsfastigheter och övrig investeringsverksamhet. Målet för nettoskuldsättningen liksom utdelningspolicyn bibehålls.
– NCC har uppnått de finansiella målen 2005 och 2006 och avkastningsmålet har med marginal överträffats. Med den stabilitet och finansiella styrka som bolaget har idag är det logiskt att de långsiktiga målen justeras. Det nya målet för kassaflödet speglar att vi vill kunna göra investeringar även i ett svagt konjunkturläge, säger Tomas Billing, styrelseordförande i NCC AB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige