Image
Bild: NCC

NCC hyr ut till möbelföretag i Koggen 2

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal om knappt 400 kvadratmeter med EFG Kontorsmöbler i Koggen 2. Möbelföretaget kommer att ha kontor och showroom i fastighetens bottenplan med skyltfönster ut mot Stora Varvsgatan i Malmö.
Publicerad den 21 Mars 2012
Bild: NCC

– European Furniture Group är norra Europas ledande kontorsinredare med spännande idéer kring framtidens arbetsplatser. Det går hand i hand med vår egen strävan att skapa attraktiva och hållbara arbetsmiljöer, säger Lotta Strömgren Jönsson, regionchef på NCC Property Development Syd.

Koggen 2 är utformad för att tillgodose hyresgästernas önskemål om flexibilitet. Med NCC:s långa erfarenhet av att skapa effektiva mötesplatser, får hyresgästen stöd i att forma lokalerna så att de passar deras unika önskemål och behov. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa attraktiva och hållbara arbetsplatser för kunden.

– Vi har ett flertal spännande förhandlingar på gång i Koggen 2. Aktiviteten på hyresmarknaden är hög och trenden att flytta från äldre lokaler till ändamålsenliga moderna kontor med hög miljöprofil håller i sig, säger Lotta Strömgren Jönsson.

Koggen 2 erbjuder 7 000 kvadratmeter ljusa och moderna kontorsmiljöer. Fastigheten är under uppförande och kommer att vara färdig för inflyttning under hösten 2012.

Byggnaden uppförs med höga ambitioner att minimera miljöpåverkan och kommer att certifieras som Green Building och miljöklassificeras enligt Breeam på nivån Very Good.
– Våra krav på lokaler är mycket höga eftersom vi vill visa våra kunder hur samspelet mellan lokal och inredning kan påverka atmosfären i offentliga och professionella miljöer. Koggen 2 möter våra krav och ger oss dessutom ett attraktivt skyltfönster för våra möbelutställningar på bottenvåningen, säger Margareta Le Calvé, vd på EFG Kontorsmöbler AB.

I samband med färdigställandet kommer fastighetsbolaget Vasakronan, som sedan tidigare köpt Koggen 2, att formellt tillträda som ägare.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige