Image

NCC hyr ut i Kungsbron och Västerport

UTHYRNING NCC Property Development i Sverige har tecknat två hyresavtal omfattande drygt 1 300 kvadratmeter i kontorsfastigheten Kungsbron och två hyresavtal omfattande drygt 1500 kvadratmeter i kontorsfastigheten Västerport, båda i Stockholm.
Publicerad den 19 Maj 2009

De nya hyresgästerna i Kungsbron är Google Sweden AB som hyr 916 kvadratmeter och Tre Vänner AB, ett produktionsbolag för TV-serier, spelfilm och reklamfilm som hyr 399 kvadratmeter.

Båda företagen flyttar in i september 2009. Kungsbron är nu uthyrd till 85 procent. Fastigheten är sedan tidigare såld till Vital Forsikring.

NCC:s kontorsprojekt Kungsbron har ett strategiskt läge mitt i centrala Stockholm, precis norr om Kungsbron med direktkontakt till Arlanda Express och Stockholms centralstation. Projektet färdigställs i augusti 2009.

De nya hyresgästerna i Västerport är Plaza Publishing Group som hyr 887 kvadratmeter och Humana som hyr 638 kvadratmeter. Plaza har tillträtt lokalen under första kvartalet 2009 och Humana flyttar in i oktober 2009.

Projektet Västerport som färdigställdes i slutet av 2008 är nu uthyrd till 83 procent. Fastigheten är sedan tidigare såld till Credit Suisse Asset Management.

Västerport ligger mitt i det expansiva området Stadshagen på nordvästra Kungsholmen.

– Vi är glada över att ha tecknat hyreskontrakt med dessa starka företag och vi ser det som en bekräftelse på att våra nybyggnadsprojekt står sig väl i konkurrensen, säger Fredrik Hemborg, regionchef på NCC Property Development.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige