Image

NCC får uppdrag av Locum

Bygg Locum har gett NCC i uppdrag att bygga 103 vårdplatser i Södersjukhuset i Stockholm. Dessa ska lösa problem som uppstår i samband med att sjukhuset ska renoveras och många avdelningar behöver utrymmas. När allt är klart blir vårdplatserna permanenta. Byggordern är värd 71 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Oktober 2012

Södersjukhuset i Stockholm ska genomgå en stor modernisering under de kommande åren med omfattande ny- och ombyggnadsarbeten. Under tiden kommer vårdlokaler att behöva tömmas.

– När upprustningen av SÖS är klar kommer de vårdavdelningar som vi bygger här att skapa nya, permanenta vårdplatser. Men de närmaste åren är de endast till för att evakuera befintliga avdelningar som ska byggas om, säger Locums projektchef Malin Kiltorp.

NCC bygger om tre och ett halvt våningsplan, totalt 6 400 kvadratmeter och inreder dem med 79 enkelrum och tolv tvåpatientrum.

– Alla rum får egna toaletter och duschar och vi bygger avdelningarna i fullgod standard, i linje med hela sjukhusets förnyelse, säger Matti Virkki, affärschef på NCC Construction.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige