Image

NCC bygger vårdbyggnad i Västervik

BYGG NCC Construction Sverige ska uppföra en ny vårdbyggnad på Västerviks sjukhusområde. Byggnaden får en spaderform och stora fönster för att tillföra lokalerna mer dagsljus. NCC bygger även om befintliga byggnader. Uppdragsgivare är Landstingsfastigheter i Kalmar. Ordern är värd 94 miljoner kronor.
Publicerad den 17 September 2009

Tre hus ska byggas om och ett blir helt nytt. Den nya byggnaden uppförs i nio plan och ska innehålla akutmottagning, vårdavdelningar och mottagning för kirurgi och ortopedi, uppvakningsavdelning, röntgen samt teknikutrymmen.

- Vi gör till- och ombyggnader under sjukhusets pågående verksamhet. Det ställer höga krav på logistik och vi planerar att utföra arbetena med så lite störningar som möjligt för patienter och personal, säger affärschef Jörgen Hultmark på NCC Construction, region Syd.

Totalt omfattar arbetet 6 500 kvadratmeter i nybyggnad och 8 000 kvadratmeter ombyggnad. I hus 11, där det bland annat finns akutmottagning, ambulanshall, kirurgi, röntgen, och medicin sker ny- och tillbyggnad på samtliga plan. Ombyggnad sker även i andra byggnader men i mindre omfattning.

- Det känns bra att kunna erbjuda Västerviksborna modernare vårdlokaler. I dag är de för trånga och det saknas bland annat mottagningsrum. Den nya byggnaden ger mer dagsljus och skapar en bättre arbets- och vårdmiljö, säger Håkan Franzén, fastighetschef på Landstingsfastigheter i Kalmar.

Byggnadsarbetet kommer att innebära vissa tillfälliga förändringar på sjukhusområdet vad gäller tillgänglighet, exempelvis vid entréer och parkering. Besökare vägleds av skyltar i byggnaden och på området runt sjukhuset.

Arbetet har startat och beräknas vara klart våren 2012. Drygt 20 NCC-anställda sysselsätts.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige