Image

NCC bygger parkeringshus i Malmö

BYGG NCC Construction har fått i uppdrag att bygga ett parkeringshus för 440 bilar intill nya Swedbank stadion i Malmö.
Publicerad den 3 Februari 2009

P-huset byggs för besökare och anställda på stadionområdet och får en fasad i gröna nyanser. Uppdragsgivare är Parkering Malmö. Orden är värd 51 miljoner kronor och projektet genomförs i ett partneringsamarbete.

Det har länge funnits ett behov av fler parkeringsplatser vid Malmö stadion och när även Swedbank stadion nu byggs med plats för 24 000 åskådare ökar behovet. I veckan påbörjar NCC bygget av ett parkeringshus med fyra våningar på stadionområdet.

- Det byggs på en befintlig parkeringsyta, söder om Kombihallen, nära Stadiongatan. De 440 p-platserna är för besökare men också för 170 heltidsanställda på Swedbank stadion, säger Thomas Karlsson, affärschef på NCC.

- Parkeringshusets futuristiska fasad med utskurna blad i gröna nyanser blir ett stort lyft för stadionområdet. Huset blir ett fint blickfång vid infarten från Stadiongatan, och smälter in i den omgivande gröna miljön, säger Per Sternek på Parkering Malmö.

NCC och Parkering Malmö samarbetar i så kallad partnering. Det är en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Arbetet kommer att sysselsätta cirka tio NCC-anställda och påbörjas i veckan. I slutet av augusti 2009 beräknas p-huset stå klart.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige