Image
NCC bygger nytt huvudkontor åt Energinet i Fredericia.
NCC bygger nytt huvudkontor åt Energinet i Fredericia. Bild: C.F. Møller Architects

NCC bygger nytt huvudkontor åt Energinet

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av det statligt ägda Energinet att bygga ett nytt huvudkontor utanför Fredericia på Jylland i Danmark. Ordervärdet uppgår till cirka 900 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 7 December 2023

Det nya huvudkontoret byggs i anslutning till Energinets befintliga kontor och ska framtidsäkra verksamhetens möjlighet att växa. Den nya byggnaden omfattar cirka 27 000 kvadratmeter och ska rymma 900 arbetsplatser, matsal och konferensrum.
– NCC har tillsammans med arkitekter och rådgivare tagit fram ett mycket genomtänkt och grundligt förslag på en modern och effektiv kontorsbyggnad som på ett naturligt sätt ska byggas samman med det befintliga kontoret. Det är glädjande att Energinet valde vår lösning och vi ser fram emot att bygga detta gedigna hus, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Det nya kontoret byggs delvis i trä med trägolv och träpelare som bland annat ska bidra till ett behagligt inomhusklimat. Erfarenheter hämtas bland annat från Byggnadsstyrelsens nya kontor Woodhub i Odense, som byggs av NCC och samma team av arkitekter och rådgivare.

Målet är att byggnaden ska erhålla hållbarhetscertifieringen DGNB Gold.

Byggnationen inleds till sommaren 2024 och förväntas vara färdigställt 2026.

Ordervärdet uppgår till cirka 900 miljoner svenska kronor och orderanmäls i fjärde kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Nordics.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige