Image

NCC bygger i Finspång

Bygg/Arkitektur NCC har fått byggordern för friskolan Curt Nicolingymnasiet och Finspångs kommunala gymnasium, som flyttar in i en gemensam byggnad. Ordern är värd 127 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Februari 2013

Höstterminen 2014 öppnar skolan på cirka 8 500 kvadratmeter i fyra våningar. Den har plats för upp till 600 gymnasieelever främst inom teknikinriktade program, men även ett nytt vård- och omsorgsprogram.

Curt Nicolingymnasiet ägs gemensamt av kommunen och IUC Öst, Industriellt utvecklingscentrum Östergötland som regionens näringsliv står bakom, bland andra Siemens, SAPA, Mo Gård och Saab Aerostructures.

– Gymnasiet blir stadens flaggskepp med en central plats nära tågstationen. Vi satsar på att utveckla Finspång för att få fler att studera, jobba och bo här, säger Hans Lindberg, utvecklingschef, Finspångs kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige