Image

NCC bygger äldreboende i Skellefteå

BYGG NCC bygger ett äldreboende med 60 platser på Televägen i bostadsområdet Moröbacke i Skellefteå. Uppdragsgivare är Skellefteå kommun och ordern är värd 49 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Juni 2008

Det nya äldreboendet i kvarteret Ömheten får en yta på 4 500 kvadratmeter. Varje avdelning får uppehållsrum, kök, matsal och tvättstuga. Utöver själva äldreboendet byggs lokaler för dagverksamhet, och utanför anläggs grönytor, en vinterträdgård, parkeringsplatser och vägar.

- Ambitionen för oss, kommunen och Arkinova Arkitekter är att få till ett verkligt bra fungerande boende för äldre och en bra arbetsmiljö för personalen. Även om byggnaden blir lång kommer den på olika sätt att delas upp för att ge intryck av småskalighet och ge mer hemkänsla, säger NCC:s affärschef Benny Selberg.

Stor vikt har lagts vid byggnadens placering, både för att ge de äldre en trevlig miljö och fin utsikt och för att inte skymma utsikten från de närliggande bostadshusen. Den park som kommer att anläggas i anslutning till äldreboendet ligger i söderläge med sol från förmiddag till kväll. I den byggs ett växthus som vintertid kan användas som vinterträdgård.

NCC har både mark- och husentreprenaden. Markarbetet börjar i juni och i augusti tar byggarbetet vid. I september 2009 ska äldreboendet vara klart för inflyttning. Som mest kommer omkring 25 personer att vara sysselsatta i projektet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige