Image

Moelven samordnar verksamhet i Hässleholm

Bolag Moelven Wood lämnar sitt lager i Malmö och samordnar nu lager och distribution i Hässleholm.
Publicerad den 15 Mars 2017
Mikael Axelsson. Bild: Moelven Wood
Mikael Axelsson.

Moelvens försäljningen har kraftigt ökat de senaste åren och i november 2016 köpte Moelven DLHs svenska verksamhet i Hässleholm.

– Antalet kunder ökar samtidigt som volymer och produktbredd följer samma expansiva mönster, säger Mikael Axelsson, vd för Moelven Wood.

Bolagets tillväxt sker både hos bygghandeln och industriella kunder.

– Förvärvet av DLH innebar att vi fick en anläggning med fantastiska möjligheter på 23 000 kvadratmeter i Hässleholm. I och med förvärvet har vi möjligheten att samordna lager och distribution för södra Sverige till en plats och det gör oss till en ännu starkare leverantör. Detta betyder att vi lämnar vårt lager i centrala Malmö vilket dessvärre även innebär att våra medarbetare på lagret i Malmö blir övertaliga, säger Mikael Axelsson.

Han betonar samtidigt att Moelven Woods försäljningskontor blir kvar i Malmö även då bolaget flyttar lager- och sågverksamhet från Malmö. 

– Det går så bra att vi helt enkelt har växt ur lagerlokalerna. Vi har under flera år letat efter större lagerlokaler i Malmöområdet. I och med förvärvet av DLH i Hässleholm fick vi en perfekt lösning för lager och formatsågning, säger Jerry Oldén, försäljningschef på Moelven Wood Industri i Malmö.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige