Image

Miljöprövningsansökan för reviderat Örndalen

Bygg/Arkitektur Nu i dagarna lämnas en frivillig miljöprövningsansökan kring skidanläggningsprojektet Örndalen i Vemdalen in till Miljöprövningsdelegationen vid Länsstyrelsen i Härnösand. Örndalen Exploatering presenterar då ett reviderat Örndalen med längre avstånd till närmaste örnbo.
Publicerad den 4 Januari 2016

Satsningen har fått en komprimerad utformning som lämnar mer natur orörd. Avståndet till det närmaste örnboet har ökats från 500 till 1 000 meter, vilket enligt tillfrågad expertis bör lämna det berörda örnparet ostört med rejält tilltagen marginal.

Den nya masterplanen för området, även den designad av International Alpine Design Vail USA har samma kapacitet vad gäller liftar och boende men tar alltså ytterligare hänsyn till de Kungsörnspar som har sitt revir i Örndalen. Den nya designen flyttar tyngdpunkten av området mot Björnrikesidan och ger ännu mer söderläge än tidigare.

Örndalengruppens förhoppning är att få svar på ansökan under våren och då kunna börja med de första infrastrukturbyggnationerna under sommaren 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige