Image
Max Elger blir ny generaldirektör för Statens fastighetsverk.
Max Elger blir ny generaldirektör för Statens fastighetsverk. Bild: Statens fastighetsverk

Max Elger ny generaldirektör för Statens fastighetsverk

Bolag Regeringen har i dag utsett Max Elger till generaldirektör för Statens fastighetsverk. Samtidigt har Irene Svenonius utsetts till överdirektör.
Publicerad den 29 Februari 2024

Max Elger har tidigare varit finansmarknadsminister med ansvar för finansmarknadsfrågor, konsumentfrågor och fastighetsfrågor, däribland Statens fastighetsverk. Dessförinnan har Max Elger varit statssekreterare med ansvar för bland annat budgetfrågor. Han har också doktorerat i nationalekonomi. Max Elger, som ersätter Ingrid Eiken, tillträder sin tjänst som generaldirektör för Statens fastighetsverk den 1 mars.

– Jag är tacksam för förtroendet, och ser fram emot att leda Statens fastighetsverks viktiga arbete med att vårda vårt natur- och kulturarv. När vi blickar framåt är renoveringen av operabyggnaden ett stort projekt. Vi ska också hålla i arbetet för en god förvaltningskultur, säger Max Elger.

Irene Svenonius har sedan 2017 varit regionråd i Stockholm. Dessförinnan har Irene Svenonius bland annat varit stadsdirektör i Stockholms stad och tillika verkställande direktör för Stockholms Stadshus AB. Irene Svenonius tillträder sin tjänst som överdirektör den 4 mars.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige