Image

Marstrandshotell blir bostäder

Bygg/Arkitektur Samhällsbyggnadssektorn i Kungälvs kommun har startat arbetet med en ny detaljplan för Turisten/Oscars på Marstrand, där fastighetsägaren Ernst Rosén vill ersätta de förfallna byggnaderna med nya bostäder.
Publicerad den 25 Mars 2013

– Självklart är vi glada när hjulen nu äntligen börjar rulla, säger Thomas Lundh, vd för Ernst Rosén.

- Det har varit en jobbig process men nu blickar vi framåt i en positiv anda. Om allt går gnisselfritt räknar vi med byggstart 2015 och inflyttning två år senare. Jag är övertygad om att det kommer att upplevas som ett mycket positivt bidrag till framtidens Marstrand.

Kommunens planarbete fokuserar nu på ändrad användning från hotell till bostäder. I april startar en antikvarisk/byggnadsteknisk utredning. Under sommaren räknar kommunen med att kunna visa det nya programförslaget för Marstrandsbor och övriga intressenter. Enligt kommunen beräknas den nya detaljplanen kunna antas hösten 2014, vilket är hela tio år efter att Ernst Rosén tog över fastigheten. Ernst Roséns förslag är utarbetat tillsammans med arkitekt Ulla Antonsson på White, som stått för flera väl genomförda förnyelser av känslig bebyggelse, bland annat Landsarkivet i Göteborg.

Förslaget bygger på att kvartersstrukturen och skalan bevaras medan byggnaderna ersätts med nya.

Kärnan är ett drygt 20-tal nya lägenheter anpassade för helårsboende, samt en publik del i Oscars bottenvåning. Oscars välkända fasad mot hamnstråket ska återskapas till så nära originalskick som möjligt.

– Vårt mål är det bästa av två världar; moderna och välbyggda bostäder i ett kvarter som samtidigt smälter in fint i den omgivande miljön utan att bli en pastisch, säger Thomas Lundh.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige