Image

Link arkitektur rekryterar hållbarhetschef

Karriär Link arkitektur har rekryterat Ivana Kildsgaard till rollen som hållbarhetschef för den svenska verksamheten.
Publicerad den 9 Oktober 2014
Ivana Kildsgaard. Bild: Link arkitektur
Ivana Kildsgaard.

Ivana Kildsgaard är arkitekt och ingenjör med flera års erfarenhet av arbete med hållbara byggnader och energieffektivisering. Hon har tidigare arbetat som arkitekt i Belgrad, Serbien och som chef för Worldwatch Institute Norden. Nu senast kommer hon från en roll som projektledare på IVL Svenska Miljöinstitutet. Förutom att stärka och utveckla Link arkitekturs hållbarhetsprofil kommer hon personligen att vara involverad i projekt som kräver avancerad miljö- och hållbarhetskompetens.

– Jag ser fram emot att få börja arbeta på Link arkitektur. Där kommer jag att kunna kombinera mina tidigare erfarenheter från utformningen av byggnader och miljöer med erfarenheterna från energieffektivisering- och klimatanpassningsprojekt. De samlade erfarenheterna har gjort att vi kommer att kunna skapa en ökad förståelse mellan arkitekterna och teknikerna i projekten. Det känns också roligt att få vara med och bredda hela Link-koncernens hållbarhetskompetens då de är involverade i många av de stora nordiska byggnadsprojekt som genomförs just nu, säger Ivana Kildsgaard.

Ivana Kildsgaard är född och uppvuxen i Serbien där hon utbildade sig till arkitekt. Efter att ha flyttat till Sverige kompletterade hon sin utbildning med en internationell civilingenjörsexamen inom miljö och hållbarhet på KTH. Hon har även varit verksam som föreläsare i miljö- och hållbarhetsfrågor, både i Sverige och internationellt. Nu senast kommer hon från IVL Svenska Miljöinstitutet där hon arbetat som projektledare och forskare under åtta år. Under åren har hon även varit initiativtagare till, ett flertal stora internationella bygg- och stadsutvecklingsprojekt.

– Vi är givetvis väldigt nöjda över att ha Ivana på plats. Med sina erfarenheter nationellt såväl som internationellt kommer hon att vara en viktig resurs för oss. Huvudfokus kommer att ligga på att stärka och utveckla företagets miljö- och hållbarhetsprofil, både internt och externt. Detta genom att dels ta fram en tydlig strategi för hur företaget ska verka hållbart, ekonomiskt, socialt och miljömässigt, i alla projekt, dels genom att arbeta med hållbarhetscertifiering och bygga och stärka kompetensen hos Links medarbetare, säger John Lydholm, vd på Link arkitektur.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige