Image

Lägre än väntat från NCC

Bolag NCC:s rörelseresultat för Q2 var lägre än analytikernas förväntningar (526 jämfört med väntade 700). Däremot var orderingången högre än väntat.
Publicerad den 16 Augusti 2013
Peter Wågström. Bild: NCC
Peter Wågström.

Orderingången landade på 17 798 miljoner kronor, jämfört med väntade 14 700 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Periodens resultat efter skatt uppgick till 365 miljoner kronor (343 samma period förra året).

- NCC:s resultat i det andra kvartalet var ungefär på samma nivå som föregående år och resultatet efter finansiella poster uppgick till 457 (451) miljoner kronor. Orderingången var mycket bra i kvartalet och orderstocken växte med 5 miljarder kronor till 52 miljarder kronor vid kvartalets slut. Vår utvecklingsaffär hade ett bra kvartal med god bostadsförsäljning och fler bostadsstarter samt ett bra resultat och hög uthyrning inom den kommersiella fastighetsutvecklingen. Det jag är missnöjd med är resultatet i vår norska byggverksamhet som även i detta kvartal belastas med projektnedskrivningar, skriver vd Peter Wågström i vd-ordet.

- De svenska, danska och finländska byggverksamheterna förbättrade både resultat och lönsamhet i det andra kvartalet, medan resultatet i den norska verksamheten försämrades till följd av projektnedskrivningar. Vi har vidtagit åtgärder i vår norska verksamhet. En förnyad genomgång av projekt i Oslo-området medförde nedskrivningsbehov i ett antal projekt i segmentet övriga hus.

- Vår fastighetsutvecklingsverksamhet hade ett bra andra kvartal. Resultatet och omsättningen var högre än föregående år och vi lyckades väl med lokaluthyrningen. Därutöver tecknade vi ett hyresavtal om ett nytt huvudkontor för Telia Sonera på Kungsholmen i Stockholm. Hyresavtalet är villkorat av att detaljplan samt erforderliga myndighetsbeslut erhålls under 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige