Image

Kungsleden i bytesaffär med Peab

Transaktioner Peab blir ensam ägare till fastighetsbolaget Kokpunkten när man köper Kungsledens hälft. Samtidigt köper Kungsleden tre publika fastigheter av Peab.
Publicerad den 12 April 2011

I bolaget Kokpunkten finns en utvecklingsfastighet i Västerås.

De tre publika fastigheterna som Kungsleden köper av Peab kommer att erbjudas Hemsö, som till lika delar ägs av Kungsleden och Tredje AP-fonden.

De publika fastigheterna som är under byggnation har en total uthyrningsbar yta som uppgår till cirka 4 800 kvadratmeter och ett hyresvärde på cirka 10,5 miljoner kronor.

Fastigheterna består av ett polishus i Köping som kommer att hyras av polisen på ett tolvårigt avtal, en förskola i Sigtuna som kommer att hyras av Pysslingen på ett 15-årigt avtal samt ett äldreboende som Uppsala kommun kommer att hyra på ett 20-årigt avtal.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige