Image

Kungsleden i bytesaffär med Peab

Transaktioner Peab blir ensam ägare till fastighetsbolaget Kokpunkten när man köper Kungsledens hälft. Samtidigt köper Kungsleden tre publika fastigheter av Peab.
Publicerad den 12 April 2011

I bolaget Kokpunkten finns en utvecklingsfastighet i Västerås.

De tre publika fastigheterna som Kungsleden köper av Peab kommer att erbjudas Hemsö, som till lika delar ägs av Kungsleden och Tredje AP-fonden.

De publika fastigheterna som är under byggnation har en total uthyrningsbar yta som uppgår till cirka 4 800 kvadratmeter och ett hyresvärde på cirka 10,5 miljoner kronor.

Fastigheterna består av ett polishus i Köping som kommer att hyras av polisen på ett tolvårigt avtal, en förskola i Sigtuna som kommer att hyras av Pysslingen på ett 15-årigt avtal samt ett äldreboende som Uppsala kommun kommer att hyra på ett 20-årigt avtal.

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De har suttit längst på vd-stolen

Lista Rekryteringarna till vd-stolarna som skedde mellan 2016-2019 verkar fortfarande hålla. Fastighetssverige har kartlagt hur länge vd:arna har haft sina uppdrag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige