Image

Köper för 40 000 kronor per kvadratmeter

Transaktioner Olov Lindgren köper en bostadsfastighet på Södermalm, köpeskillingen motsvarar ett kvadratmeterpris om 40 000 kronor per kvadratmeter.
Publicerad den 14 Januari 2011
Ångmaskinen 3. Bild: Bjurfors Näringsliv. Bild: Bjurfors
Ångmaskinen 3. Bild: Bjurfors Näringsliv.

Olov Lindgren har köpt Fastighets AB Ångmaskinen, innehållande Ångmaskinen 3 på Bergsundastrand 13, Södermalm.

Den totala arean är 1 400 kvadratmeter, och utgörs huvudsakligen av bostäder, 28 lägenheter.

- Vi noterar en stor efterfrågan på denna typ av fastigheter , säger Patrik Ageman, vd på Bjurfors Näringsliv som företrätt säljaren, Mavita Invest AB.

- Vid rätt förutsättningar når vi nivåer marknaden sällan upplevt, som i detta fall där köpeskillingen blev omkring 40 000 kronor per kvadratmeter.

Köpeskillingen var cirka 56 miljoner kronor.

Ämnen

Olov Lindgren på Branschguiden

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Fastigheterna finns inom Stockholms stad från Farsta i söder till Tensta i norr, med störst koncentration på Södermalm. Affärsidén är att förvärva och bygga samt förvalta och utveckla egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känne...

Läs mer om Olov Lindgren på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige