Image
Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera byggaktörsdrivna planprocesser. Stadsbyggnadskontoret har nu meddelat sina slutsatser utifrån de tre pilotprojekt som varit en del av utvärderingen.

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.


Mosebacke torg.

BWH Hotels flyttar svenska huvudkontoret till Mosebacke torg

Uthyrning BWH Hotels flyttar sitt svenska huvudkontor till Olov Lindgrens fastighet på Mosebacke torg i Stockholm där nya kontorslokaler utöver det vanliga just nu håller på att skapas. Avtalet sträcker sig över en femårsperiod och är på 734 kvadratmeter.


Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i Stockholm.

Kartläggning: Här är de största fastighetsägarna i Stockholm

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag avslutas det hela med Stockholm, som med sina 984 748 invånare är landets största kommun.


Frida Stannow Lind är nu vd på Olov Lindgren.

Frida Stannow Lind nu vd på Olov Lindgren

Karriär Fastighetsbolaget Olov Lindgren har fått ny vd, idag tillträder Frida Stannow Lind sin nya tjänst.


Olov Lindgren köper fastigheten Geten 21 i Stockholm.

Olov Lindgren köper i centrala Stockholm

Transaktioner Olov Lindgren har förvärvat fastigheten Stockholm Geten 21 på Frejgatan 31, av S:t Johannes församling. Fastigheten som har haft samma ägare i drygt 110 år och Olov Lindgren menar att den nu får en minst lika långsiktig ägare. Tillträde sker 1 juni 2023.


SBB och Olov Lindgren får markanvisningar för bostäder och förskola i Farsta.

SBB får markanvisning för bostäder och förskola

Bygg/Arkitektur SBB och Olov Lindgren får markanvisningar för bostäder och ny förskola i Farsta.


x1000w-1

Olov Lindgren förstärker med nyrekryteringar

Karriär Fokus på tillväxt, hållbarhet och digital utveckling hos fastighetsbolaget Olov Lindgren har lett till inrättandet av nya tjänster och rekryteringar. Under februari-mars ansluter Anders Leijon till rollen som teknisk chef, Åsa Rodin blir hållbarhetsansvarig och Nikos Eirinis, som tillträdde i december, är projektledare inom nyproduktion.


Frida Stannow Lind.

Frida Stannow Lind blir ny vd på Olov Lindgren

Bolag Nu är det klart att Frida Stannow Lind blir den som i början av sommaren tillträder som vd på fastighetsbolaget Olov Lindgren. Nuvarande vd Sven Renström går vidare och blir styrelseordförande för bolaget.


Caroline Szyber och Danor Ghersinich.

Caroline Szyber och Danor Ghersinich in i Olov Lindgrens styrelse

Bolag Det familjeägda fastighetsbolaget utökar styrelsen med två nya ledamöter, Caroline Szyber och Danor Ghersinich. För första gången i företagets över 80-åriga historia ingår ledamöter utan tidigare koppling till bolaget.


Olov Lindgren hyr ut på på Birger Jarlsgatan 58.

Olov Lindgren hyr ut på Birger Jarlsgatan

Uthyrning Olov Lindgren har tecknat ett treårigt avtal med Nordic Knots om kontorslokaler på 490 kvadratmeter på Birger Jarlsgatan 58. Inflyttning sker 1 juli.


Gestaltning av Olov Lindgrens tilltänkta satsning på Södermalm som nu stoppats.

Bostadsprojekt på Södermalm stoppas

Bygg/Arkitektur Hundratals synpunkter hade kommit in angående Olov Lindgrens bostadssatsning på Södermalm och nu har den blågröna majoriteten i stadsbyggnadsnämnden stoppat planerna.


Fastigheten Ångmaskinen 4.

Olov Lindgren köper på Södermalm

Transaktioner Olov Lindgren köper två fastigheter på Södermalm i Stockholm. Bolaget äger nu 44 fastigheter på Södermalm.


Pudervippan 1.

Återköpt fastighet stambytt, renoverad och rustad för framtiden

Bolag Nu är det dags för hyresgästerna i Olov Lindgrens fastighet Pudervippan 1 i Fruängen, att flytta tillbaka till sina stambytta och nyrenoverade lägenheter.


Till vänster syns fastigheten på Rosengatan med dagens utformning och till höger syns den nu klubbade kontors-påbyggnaden.

Grönt ljust för kritiserad kontorspåbyggnad

Bygg/Arkitektur Olov Lindgrens planer i centrala Stockholm har ifrågasatts av boende i området men nu har politikerna gett tummen upp.


Till vänster syns fastigheten på Rosengatan med dagens utformning, utan den planerade påbyggnaden. Till höger syns den planerade påbyggnaden som är tänkt att skapa ett arkitektoniskt tillägg som utgår från den ursprungliga byggnaden.

Nära att tillföra mer kontorsyta i hett cityläge

Bygg/Arkitektur Olov Lindgrens planer på att bygga ut en kontorsfastighet i centrala Stockholm har stött på motstånd från närmare 50 boende i området – men nu kan påbyggnaden ändå snart bli verklighet. Fastighetssverige berättar mer.


Lamb flyttar in hos Olov Lindgren på Drottninggatan 71 i Stockholm.

Olov Lindgren hyr ut på Drottninggatan

Uthyrning Olov Lindgren har tecknat ett femårigt avtal med Lamb som lanserar ett nytt koncept i Sverige, med inriktning mot välbefinnande och balans. Lokalen på 667 kvadratmeter ligger mitt på Drottninggatan och kommer att erbjuda en avstressande miljö för både arbete, avslappning, träning och socialt umgänge.


Idé till gestaltning av nya byggnader längs Stångholmsbackens östra del, vy mot söder. Längs gatan medges punkthus som länkas ihop med byggnader i två våningar (radhus). Punkthusen längs gatan trappar från sju till fem våningar.

Arnhults M2 satsar på bostäder i Söderort

Bostäder Rutger Arnhult-ägda M2 Asset Management är ett av bolagen som ska tillföra över 600 bostäder i Vårberg och Skärholmen. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Sven Rehnström & Co rekryterar.

Olov Lindgren rekryterar inom nyproduktion

Bolag Olov Lindgren utökar med en nyinrättad tjänst för att möta behoven kring nyproduktion av hyresrätter och har rekryterat Henrik Deuschl som projektledare.


Carl Berthammar och Joanna Heikkilä.

Olov Lindgren gör satsning på energi- och hållbarhetsfrågor

Bolag Två roller har inrättats och sedan årsskiftet är Joanna Heikkilä hållbarhetsansvarig och Carl Berthammar har nyligen tillträtt som energiansvarig.


Stockholms stadshus

Ny lista: De är störst i Stockholm

Lista Mats Hederos och AMF Fastigheter är en av Stockholms absolut största fastighetsägare. I dag listar Fastighetssverige topp-tio.