Image

Kommun intresserad av att köpa lyxkrog

AFFÄRER Edsbacka krog och fastigheten stjärnkrogen ligger i ska säljas. Sollentuna kommun finns bland intressenterna.
Publicerad den 13 Januari 2010

Kommunen kan komma att utnyttja en klausul i kontraktet med krögaren Christer Lingström.

- När Christer öppnade Edsbacka Krog hyrde han fastigheten av kommunen. Han köpte loss den, till ett marknadsmässigt pris, för att han skulle bygga ut. Inskrivet i kontraktet är att kommunen har första tjing på att återköpa fastigheten, på marknadsmässiga grunder, vid en eventuell vidareförsäljning, säger Lennart Gabrielsson (FP), vice ordförande i kommunstyrelsen i Sollentuna, till Restauratören.

- Vi är angelägna om att verksamheten fortsätter, helst så som den är i dag. Vi kanske inte kan fixa två stjärnor förstås, utan det handlar om att hitta någon annan restauratör som kan driva verksamheten. Men att det skulle vara kommunal drift är inte tanken, säger Lennart Gabrielsson.

Christer Lingström bekräftar att kommunen vill köpa fastigheten men berättar också att han har andra spekulanter.

- Fyra, fem stycken som är seriösa. En del vill driva krog, andra inte. Nu behöver mäklaren gå igenom allt så just för tillfället vet jag inte riktigt hur det blir, säger Christer Lingström till Restauratören.

DTZ har försäljningsuppdraget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige