Image
Klövern igång med byggstarter för 800 bostäder.
Klövern igång med byggstarter för 800 bostäder. Bild: Petter Persson

Klövern igång med byggstarter för 800 bostäder

Bygg/Arkitektur Klövern har nu satt spaden i marken och byggstartar tre olika projekt som tillför Stockholm och Uppsala närmare 400 bostäder. I april byggstartas ytterligare ett projekt om 400 lägenheter i Kista. Redan 2027 räknar Klövern med en byggstartstakt på mellan 2 500 och 3 000 byggstarter på år.
Publicerad den 19 Februari 2024

– Det känns verkligen bra att vi är i full gång med det vi utlovat och tillför bostäder i bostadsbristens Stockholm och Uppsala. I synnerhet i ett läge där bostadsbyggandet väntas falla till 19 500 nya lägenheter i år, knappt en tredjedel av behovet enligt Boverket, säger Rickard Langerfors, vd för Klövern.

I Sundbyberg med projektet Doktoranden, slutför Klövern med sitt bygge den sista etappen av bostäder i området. Klövern bygger här 93 bostäder i första hand ettor och tvåor med takterrasser och innergård i Ursvik nära grönområden. Med projektet Eddahuset i Uppsala uppför Klövern 66 centralt belägna ettor och tvåor nära Fyrisån. Bägge projekt beräknas vara inflyttningsklara sommaren 2025.

I Tyresö går spaden i marken för att skapa Södergården med 205 lägenheter som står färdiga sommaren 2026. Också här med en lummig innergård för lek och rekreation. Samtidigt pågår rivningsarbete för fullt inför byggstart av Klöverns projekt Kista Square Garden vid Jan Stenbecks torg mitt emot Kistagallerian. Klöverns första fyra byggstarter utgör startskottet på ett ökande antal byggstarter framåt.

– Vi har fått en flygande start efter Nrep’s intåg i bolaget och de här fyra projekten är bara början. Med vår nya ägaruppsättning har vi en solid finansiell bas som bidrar till att vi kan gå mot strömmen. Vi expanderar kraftigt och räknar med att trappa upp vår produktion för att vara uppe i en byggstarttakt på mellan 2 500 och 3 000 byggstarter per år från och med 2027, säger Rickard Langerfors.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige