Image

KFC-restaurang öppnar vid Öresundsbron

Handel Nordic Service Partners meddelar att avtal ingåtts med Malmö Kommun om att uppföra en KFC drive-thru restaurang vid trafikplatsen i Lockarp. Restaurangen förväntas öppna sommaren 2015.
Publicerad den 16 December 2014

- Lockarp är det perfekta drive thru-läget. Restaurangen kommer ligga invid en av avfarterna direkt efter Öresundsbron. Vår restaurang kommer vara något av det första man ser när man kör in i Sverige från Danmark, säger Morgan Jallinder, vd på NSP.

I Lockarp finns idag redan en Pizza Hut och andra snabbmatsrestauranger och området fortsätter att byggas ut. KFC-restaurangen kommer vara belägen bredvid en OK Q8 som kommer att uppföras 2015. Restaurangen blir en av NSP:s absolut största i Sverige med cirka 150 sittplatser och kommer att ha plats för 80 bilar.

- Det känns bra att vi bygger en KFC drive-thru vid en högtrafikerad trafikplats så här tidigt i etableringsprocessen. KFC har i Europa en framgångsrik satsning på drive-thru lägen. Från vår nuvarande verksamhet har vi också sett att det är drive-thru som genererar den högsta omsättningen, så det ska bli spännande att se hur KFC fungerar i liknande miljö, säger Morgan Jallinder.

Sedan NSP i februari i år tecknade avtal med Yum! Brands avseende rättigheterna för att lansera KFC, med början, i Sverige har NSP drivit ett intensivt etableringsarbete. Etableringarna påbörjas nu i södra Sverige med KFC på Stortorget i Malmö och vid Lockarps trafikplats. NSP förhandlar även om attraktiva citylägen i både Stockholm och Göteborg. Planen är att framöver kunna öppna 4-6 KFC-restauranger per år.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige