Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A tecknar nytt externt förvaltningsuppdrag

Bolag K2A, Knaust & Andersson Fastigheter, har tecknat ett nytt avtal med Slättö och Magnolia Bostads JV-bolag, Yard, gällande förvaltning av fem fastigheter med totalt 713 bostäder och en lokal, med start 1 november. I och med detta avtal kommer K2A framåt att förvalta 1 800 bostäder åt andra fastighetsägare, utöver de drygt 5 000 bostäder företaget äger idag.
Publicerad den 10 September 2024

– Det är glädjande att vi återigen visar att vi har ett väldigt konkurrenskraftig förvaltningserbjudande. Jag ser också väldigt positivt på möjligheten att fördjupa respektive inleda våra samarbeten med Slättö och Magnolia Bostad, säger Johan Knaust, vd på K2A.

De aktuella fastigheterna ligger i Eskilstuna, Örebro, Västerås, Östersund och Luleå. Samtliga fastigheter är nyproducerade (byggår mellan 2021 och 2023) och miljöcertifierade eller i process för att miljöcertifieras. Fastigheterna ägs av Yard Holding AB och Yard Holding 3 AB, två samägda bolag som båda ägs 50/50 av Slättö Core+ och Magnolia Bostad.

10 juli i år meddelade K2A och Slättö att bolagen skapat ett samägt bolag för att förvärva 2 990 studentbostäder från K2A. Även i det fallet kommer K2A att hantera förvaltningen av fastigheterna.

– K2A har bevisat att de har såväl en effektiv och professionell förvaltning som ett mycket framgångsrikt uthyrningsarbete. Det gör att vi är väldigt nöjda med att kunna göra upp med dem kring dessa fastigheter, säger Tommy Jansson, förvaltningschef bostäder på Slättö.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är branschens hetaste free agents

Karriär Flera personer har lämnat eller är på väg att lämna tunga poster i fastighetsbranschen och sällar sig därmed till skaran av så kallade free agents. Fastighetssverige har tittat närmare på några av de hetaste profilerna som finns lediga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige