Image
Området Vallensbaek i Danmark som K-Fastigheter nu avyttrar.
Området Vallensbaek i Danmark som K-Fastigheter nu avyttrar. Bild: K-fastigheter

K-Fastigheter slutför avyttring av fastighetsportfölj i Danmark

Bolag K-Fast Holding AB har avyttrat den fastighetsportfölj i Danmark som bolaget tidigare tecknat ett villkorat överlåtelseavtal om. Köpare är en fond uppsatt av Viga Real Estate.
Publicerad den 1 Juli 2024

I ett pressmeddelande den 25 april 2024 meddelades att K-Fastigheter tecknat ett villkorat överlåtelseavtal rörande avyttring av en fastighetsportfölj i Danmark. Villkoren för avyttrandet av portföljen bestående av 311 lägenheter är nu uppfyllda och köparen, en fond uppsatt av Viga Real Estate, tillträder fastigheterna den 10 juli 2024. K-Fastigheter kommer initialt att kvarstå med ett ägande om 20 procent med avsikt att avyttra andelen i framtiden.

Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 1 087 miljoner kronor till fredagens kurs vilket motsvarar fastigheternas bokförda värde vid utgången av första kvartalet 2024. Avyttringen stärker K-Fastigheters balansräkning och möjliggör fortsatta förvärv av byggrätter och byggstarter av nya projekt.

– Att vi avyttrar denna portfölj ligger i linje med den nya affärsplan styrelsen har antagit. I den nya affärsplanen ingår att avyttra motsvarande 30-50 procent av det K-Fastigheter byggstartar per år. Jag är glad över att vi funnit en stark aktör som Viga som köpare, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

Portföljen som avyttras består av fyra bostadsfastigheter i Köpenhamnsområdet om 24 989 kvadratmeter fördelat på 311 lägenheter med ett totalt årligt hyresvärde om 63,7 miljoner kronor med befintlig vakans på under 5 procent. I Köpenhamnsområdet har K-Fastigheter pågående byggnation av 153 lägenheter i projekt Ballerup som inte omfattas av denna transaktion.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Framtidsutsikterna för nordisk logistik: "Växande intresse från icke-nordiska investerare"

Bolag CBRE stärkte nyligen sitt Industrial & Logistics-team och när man befordrade Jouko Lehtonen till Head of Industrial & Logistics, Advisory, Nordics. För Fastighetssverige berättar han om förändringen och sin nya roll, målen för affärsområdet, intresset från utomnordiska investerare ser ut för nordisk logistik och hur han ser den nordiska logistikmarknaden utvecklas i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige