Image
Johanna Adami tar nu plats i Sehlhall Fastigheter styrelse.
Johanna Adami tar nu plats i Sehlhall Fastigheter styrelse. Bild: Sehlhall

Johanna Adami blir ny ledamot i Sehlhalls styrelse

Bolag Sehlhall förstärker styrelsen med professor Johanna Adami, läkare och rektor vid Sophiahemmet Högskola.
Publicerad den 29 Maj 2023

– Sverige har ett stort behov av värdiga, moderna och kvalitativa omsorgsfastigheter. Här har Sehlhall en ledande position och det känns som en hedrande uppgift att bistå bolagsledningen i detta viktiga arbete, säger Johanna Adami om styrelseuppdrag i Sehlhall.

Under torsdagens bolagsstämma beslutade också att välja om ledamöterna Anders Borg, Ulrika Livijn, Carl Hirsch, Ivar Verner och Dan T. Sehlberg. Tidigare ledamot Ulf Adelsohn har avböjt omval men kvarstår i en rådgivande roll.

Johanna Adami förstärker styrelsen i en tid då Sehlhall fortsätter att växa. Hon har en gedigen bakgrund inom vård, omsorg och myndighetsarbete. Johanna Adami är läkare, folkhälsovetare och professor i klinisk epidemiologi. Hon är rektor vid Sophiahemmet Högskola och ordförande för St. Eriks Ögonsjukhus samt Myndigheten för vård och omsorgsanalys. Johanna Adami har tidigare varit direktör på Vinnova och ansvarat för olika regeringsuppdrag och även för internationella åtaganden för OECD, EU och WHO.
– Johanna har en unik kompetens inom vård och omsorg, såväl det teoretiska som det kliniska, men också att leda denna typ av verksamheter med stor framgång, säger Anders Borg, styrelseordförande i Sehlhall. Hon kompletterar övriga ledamöter och blir en viktig tillgång för vår fortsatta strategiska utveckling.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Övervägande röd september – SBB återhämtade sig starkt

Lista Merparten av fastighetsbolagen fortsatte att backa på börsen under september månad, men pressade SBB gjorde en stark vändning på slutet och var ett av bolagen som ökade mest under månaden. Här presenterar Fastighetssverige en lista över bolagens prestation under årets nionde månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige