Image

Index Internationals första svenska hyresrättsprojekt

Bygg/Arkitektur Index International, som hårdsatsar i USA, satsar nu på ett halvmiljardprojekt i Sverige. 300 lägenheter i centrala Norrtälje blir startskottet.
Publicerad den 26 Februari 2014
Marie-Louise Alamaa. Bild: Index International
Marie-Louise Alamaa.

Det är en stark tro på hyresrätten som boendeform som får bostadsutvecklaren Index International att bygga vidare på sitt koncept Index Living, som man utvecklar i USA.

En ny markanvisning om att projektutveckla en fastighet med 300 bostäder i Norrtälje kommer att innebära en investering i storleken 450-500 miljoner kronor. Läget är centralt i staden, nära till kommunikationer såsom buss för pendling, affärer och köpcentrum.

– Vi fullföljer nu vår plan för produktion av 200-300 hyreslägenheter per år i Stockholm-Mälardalen genom att uppföra moderna och hållbara hyresrätter i Norrtälje, under vårt varumärke Index Living. Vi fortsätter att verka i områden och på marknader som vi kan och har verkat på sedan starten 1998, säger Marie-Louise Alamaa, vd på Index International.

Sedan nyår har Index International sjösatt en ny affärsplan som säger att bolaget skall öka takten som bostadsutvecklare med fokus på hyresrätter i både Sverige och USA.

– Vi ser en bra balans på marknaden just nu samtidigt som vi har en stark tilltro till hyresrätten som form. Vi kommer att fortsätta satsa på den boendeformen, säger Marie-Louise Alamaa.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige